fredag den 15. august 2014

Endnu en opskrift - helt ærligt Lise, hvor madfikseret har man lov at være?

Jep, det bliver til endnu en opskrift. En favorit her i hjemmet. Igen en relativt billig og nem ret at give sig i kast med. Nemlig ÆGGEKAGE
Den er på basis af biksemad, som man enten bare køber fra frost eller konstruerer selv ud af rester. Jeg er rimelig obs på madspild og at bruge mine rester, så dette er ofte en ret jeg planlægger efter et par dage hvor vi har fået egnede retter. Eneste ting der SKAL i er kartofler, men resten er op til dig. Frikadeller, pølser, skinke, bagte peberfrugter, oksesteg, bøffer, krebinetter, svensk pølseret osv egner sig alt sammen. Skær alle resterne ud i tern og steg sammen med et hakket løg og evt noget bacon. Krydr med de ting du kan lide. Urter som fx løvstikke eller basilikum er nice. 

Til ca 4 personer
ingredienser
1 pose frossen biksemad (eller hjemmelavet bix fra diverse rester) 
6-7 æg
Salt, peber, urter, paprika
1 pakke bacon
Et par tomater eller en bakke cherrytomater
Cheddarost (1 pose revet eller ca 200 gram hjemmerevet)
1 dusk purløg

-Steg din bix med gode krydderier
-Pisk æggene sammen med krydderier
-Hæld æggene ud over biksemaden og rør rundt
-Når æggene begynder at stivne for alvor, lader du massen ligge og hygge sig på panden ved mellem varme
-riv cheddar og fordel over æggekagen. 
- imens æggene stivner og osten smelter, steger du baconen sprød
- fordel sprød bacon, tomatskiver og hakket purløg over æggekagen når denne er stivnet. Det tager omtrent 20 minutter alt efter hvor tyk den er.
- og spis!






Ingen kommentarer:

Send en kommentar